MUHABBET KUŞLARI HAKKINDA HER ŞEY

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español

23 Ocak 2013 Çarşamba

Muhabbet Kuşlarında İshal Rahatsızlığı


   Muhabbet kuşlarında en sık görülen rahatsızlık diyebiliriz. Muhabbet kuşlarında bazı ishaller tedavi edilebilir ama bazıları da tedavi edilemeyebilir, muhabbet kuşlarında ishal en büyük ölüm sebebleri arasındadır. Muhabbet kuşunuzun ishal olmaması için uygun oda sıcaklığında besleyin,(Balkonda bakmayın!), hava akımına maruz kalmasını önleyin ve aşırı yeşillik tüketmesine izin vermeyin.

   Belirti: Muhabbet kuşu dışkı ve idrarı aynı anda ve sık yapma eğilimindedirler. İdrarın rengi süt renginde ve muhallebi kıvamına yakındır,koyu renkli dışkı idrarın etrafında bulunmaktadır,gerçek ishallerde muhabbet kuşlarında dışkı siyah bölgeleri dağılır normal durumlarda dağılmaz.

   Tedavi: Mikrobik ve gıdaya bağlı olmak üzere iki türlüdür. Gıdaya bağlı ise muhabbet kuşunuzun yeşillik tüketmesine izin vermeyin; haşlanmış patates ve elma verebilirsiniz. Mikrobik ishalde hemen veterinerinize başvurmalısınız. (Not: Benim muhabbet kuşum ishal olduğunda suyuna bir kaç damla "Deep Fix; Endo-Fix" damlattım, bunu bulamazsanız suyuna limon damlatmakta faydalı olacaktır.)
Hangi konularda bilgi almak istiyorsanız yorumlara yazın, elimizden geldiği kadarıyla size yardım etmeye çalışacağız. 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.