MUHABBET KUŞLARI HAKKINDA HER ŞEY

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español

26 Ocak 2013 Cumartesi

Muhabbet Kuşlarında Romatizma


   Belirtileri : Romatizmalı muhabbet kuşu, tünek üzerinde tutunamaz,düşer. Yürümekte zorluk çektiği, yürüyemediği, düştüğü yerde kaldığı, ayağa kalkamadığı görülür.

   Nedenleri : Nem oranı yüksek serin ve rutubetli yerlerde sürekli yaşamak zorunda bırakılan muhabbet kuşlarında, banyo yapıp geceyi ıslak veya nemli tüylerle geçirmek zorunda kalan muhabbet kuşlarında görülür.


   Tedavi : Hastalığın oluşmasına olanak tanımamak,hastalığı tedaviden çok daha kolay olduğu için,yukarıda alınan sakıncalı durumları yaratmamak ve romatizmaya meydan bırakmamak en iyisidir.Bununla birlikte hastalıklı muhabbet kuşlarının içinde bulunduğu sakıncalı ortamdan kurtarılması,serin havalarda banyo yapmasına izin verilmemesi,geceleri ıslak ve nemli tüylerle bırakılmaması alınacak ilk önlemlerdir.Kafesin güneş gören bir odada güneş ışınlarının direkt vurmadığı bir yere asılması,kafes tabanının sürekli olarak kuru kumlarla örtülü olması ve kafesin nemli bırakılmaması yerinde bir tedbirdir.Tedavi olarak muhabbet kuşlarının ayakları saf alkolde eritilmiş "Kafuru" ile ovulmalı ve her gün tazelenen içme suyuna çeyrek "Aspirin" eritilerek verilmelidir.Bu arada, içine balık yağı bulunan kuvvet mamasının da yararı olabilir.

Hangi konularda bilgi almak istiyorsanız yorumlara yazın, elimizden geldiği kadarıyla size yardım etmeye çalışacağız.  

1 yorum:

  1. benim kuşum da ayağa kalkamıyor. daha 2 gün öncesine kadar bişeyi yoktu ne oldu bilmiyorum.kuş resmen ayağının üstüne basamıyor.ne yapmalıyım acaba çok üzgünüm.yardım ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.