MUHABBET KUŞLARI HAKKINDA HER ŞEY

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español

31 Ocak 2013 Perşembe

Muhabbet Kuşlarında Soğuk Algınlığı


   Belirtileri : Hafif soğuk algınlıklarında muhabbet kuşlarının tüylerini kabarttığını bir köşeye çekilip tertop olmuş bir durumda, gözleri kapalı uyukladığını ötmediğini, yemediğini ve çevresiyle ilgilenmediğini görürüz. Ani ısı değişikliliği muhabbet kuşlarında soğuk algınlığı bir şok etkisi göstererek muhabbet kuşunun bayılıp tüneğinden düşmesine varan belirtiler ile ortaya çıkabilir. Karın derisi doğal rengini yitirip kızarır ve morarır. Bu belirtiler soğuk algınlığını belirlemekle birlikte, eğer iyi tedavi edilmez ve tüm arazlar giderilmezse bronşit, astım, zatürre ve hatta verem gibi hastalıkların başlangıcı olma özelliğini de taşır.

   Nedenleri : Muhabbet kuşları duyarlı yapıya sahip varlıklardır. Gerçi 16-17 santigratlık sabit bir ısı sağlandığında sağlıkla yaşabilirler. Ancak 22-23 santigrat ısıdan bu derecelere ani düşüşlerde hastalanmalar olasılığı doğar. Gece ve gündüz arasındaki büyük ısı farkları veya kafesin sıcak odadan soğuk bir odaya odaya taşınması gibi nedenlerin yanı sıra soğuk suyla banyolar yaptırılan banyolar soğuk algınlığına neden olabilmektedir.

   Tedavi : İlk önlem olarak muhabbet kuşu normal ısıdaki bir odaya getirilir. İçeceği suya bir damla kadar "Teramisim" damlatıldığında ilk tedavi sağlanmış olur. Bu arada karma ve kuvvetli yem verilmemeli, kısa bir süre için haşlanmış patates kürü uygulanmalıdır. Doğal olarak bu süre içinde "Teramisin" verilmeye devam edilmeli ve muhabbet kuşu mümkün olduğunca sabit bir sıcaklıkta tutulmalıdır.Bu amaçla ilk günler için kafesin içine hava girmesine engel olmayacak yün bir örtü kullanılması ve kafesin bu örtü ile sıkı sıkıya örtülmesi yerinde bir tedbir olacaktır. Muhabbet kuşunuz biraz kendini toplayıp soğuk algınlığının kuvvetli etkilerini atmaya başladığında vitamin değeri yüksek besinlerle vücudun direnci artırılmalı ve bünyesi,besin değeri yüksek yemlerle takviye edilmelidir.

Hangi konularda bilgi almak istiyorsanız yorumlara yazın, elimizden geldiği kadarıyla size yardım etmeye çalışacağız. 

1 yorum:

  1. Muhabbet kuşum önceden sürekli konuşuyordu biraz soğukta kaldı şimdi sürekli kabarık bir şekilde uyuyor avisol vitamin kullanıyorum başka önere bileceğiniz birşey var mı ?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.