MUHABBET KUŞLARI HAKKINDA HER ŞEY

中文(简体) Português English (US) Français Deutsch Italiano 日本語 한국어 Русский Español

28 Ocak 2013 Pazartesi

Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Banyo Yapmalıdır?

   Muhabbet kuşlarının nasıl ve ne sıklıkla banyo yapmaları gerektiği muhabbet kuşundan, muhabbet kuşuna değişiklik gösterebilir. Muhabbet kuşunuzu banyo yapması için zorlamayın. Muhabbet kuşları ne zaman banyo yapmaları gerektiğini bilirler. Ama peki nasıl banyo yaparlar? İşte bu konuda farklı yöntemler vardır;


   Yeşillik Banyosu : Bazı muhabbet kuşları içinde maydanoz, ıspanak ve marul yaprakları bir kapta ılıtılmış su ile yıkanmayı severler(Hafif ıslatılmış çimende aynı vazifeyi görür). Bu doğada ki muhabbet kuşlarının sabah çimenlerin üzerindeki çiğ ile yıkanması gibidir. 


   Sprey İle Banyo : Bu yöntemi muhabbet kuşunuz ile henüz bir dostluk bağı kuramamış iseniz uygulamanızı tavsiye ederim. İçi temizlenmiş ve daha önceden böcek ilacı gibi şeyler kullanmamış olan spreyin içine ılıtılmış su koyun ve muhabbet kuşunuz kafesin içindeyken dışarıdan sıkın. Bu yöntem muhabbet kuşunuz size alışana kadar banyo yerine geçebilir. 


   Tam Banyo : Bazı muhabbet kuşları tam banyodan hoşlanır. Bunun içinde yukarıda resimdeki gibi bir plastik kaba ihtiyacınız var. Bunu kafese takabilirsiniz ya da dışarıda da kapağını çıkarıp banyo yaptırabilirsiniz. 


   Akan Su Altında Banyo : Bazı muhabbet kuşları akan suyun altında banyo yapmayı sever. Çesmenin aşırı sert ve sıcak akmadığına emin olun ve muhabbet kuşunuzu zorla elinizle suyun altına sokmayın.



   Yağmur Yöntemi İle Banyo : Bu yöntemi de sprey yöntemi gibi muhabbet kuşunuz henüz alışmamış ise uygulayabilirsiniz. Muhabbet kuşunuzu kafesi ile birlikte banyoya götürün, duş başlığını hafif yağmur çiselemesi gibi olacak şekilde ayarlayın ve sıcak olmamasına dikkat edin. 

   Ayrıca muhabbet kuşunuzu kurutmanıza gerek yok. Çünkü muhabbet kuşları kendi kendilerini kurutabilirler. Sizin dikkat etmeniz gereken şeyler; oda sıcaklığının uygun olması, muhabbet kuşunuzun cereyanda kalmamasına dikkat edin.  
Hangi konularda bilgi almak istiyorsanız yorumlara yazın, elimizden geldiği kadarıyla size yardım etmeye çalışacağız.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.