Malzemeler:
- Kuş yemi(bir çay bardağının 4'de 3'ü karışık yada sade tercih size kalmış)
- 1 yumurta
- 80 gr un(pirinç unu olursa daha iyi olur)( dolu dolu iki çorba kaşığı)
- 1,5-2 çorba kaşığı bal
- Fırın
- Mikser(yok ise karıştırma işlemini yapabileceğiniz kaşık)
- Kase(kolay karıştırabilmek için biraz büyük)
- Fırın tepsisi
- Yağlı kağıt veya alüminyum folyo(tepsinin üzerine kaplamak için)
Yapılışı:
Yumurta,un ve Bal'ı kaseye koyup karıştırtıktan sonra ,kıvamın sulu akıcı ve yapışkan olmasını engellemeksizin kuş yemini yavaş yavaş ekleyin.Tekrarlıyorum,hamu r sert olmamalı,onun için kuş yemini çok eklemeyin.Hamuru tekrar hafif karıştırdıktan sonra,bir çorba kaşığı ile hamurdan bir parça alın ve tepsiye atın ve kaşıkla üzerine bastırarak düzleştirin.10-20 dk 180 derece fırında pişirebilirsiniz.
Yumurta,un ve Bal'ı kaseye koyup karıştırtıktan sonra ,kıvamın sulu akıcı ve yapışkan olmasını engellemeksizin kuş yemini yavaş yavaş ekleyin.Tekrarlıyorum,hamu
Şekilendirmeler: İsterseniz piyasada satılan türde çubuk kraker tarzıda yapabilirsiniz.Bunun için ahşap bir çubuk kullanmamız gerekiyor yaptığınız karışımın ortasına çubuğu geçirin daha sonra bir folyaya sarın bu şekli aldırabilirsiniz.Kullandığınız malzemelerde taze meyve bulunuyor ise aynı günde tüketilmesi gerekir, bulunmuyorsa 2 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ve sonuç kuşunuz için enfes ballı kraker =)
Hangi konularda bilgi almak istiyorsanız yorumlara yazın, elimizden geldiği kadarıyla size yardım etmeye çalışacağız.
Kuşçularda satılan yurtdışı bilezikli şov jumbolardan yavru alınabilirmi
YanıtlaSil